• Standaard

protocol per 1 juli

Hoera!

Vanuit de overheid hebben we goed nieuws gekregen, vanaf 1 juli mogen we namelijk weer binnen trainen. De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om binnen alles klaar te maken zodat we veilig en verantwoord aan de slag kunnen gaan. Het protocol per 1 juli.


Voor de sporters

1.    Houd 1,5 meter afstand. 
2.    Kom alleen op afspraak of met een reservering. Reserveren kan uitsluitend via de Sport Kerschoten app. Reserveren kan alleen wanneer je vooraf de triage vragen met nee zijn beantwoord. Nog geen app of geen account? Mail dan naar alex@sportkerschoten.nl  
3.    Kom alleen. 
4.    Vermijd het openbaar vervoer. 
5.    Kom niet eerder dan de afgesproken starttijd naar Sport Kerschoten 
6.    Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°).
7.    Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
8.    Schud geen handen. 
9.    Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op. 
10.    Ga voorafgaand aan de afspraak/het bezoek thuis naar het toilet. 
11.    Was voorafgaand aan de afspraak/het bezoek je handen met zeep, minimaal 20 seconden. 
12.    Verlaat direct na het sporten de accommodatie. 
13.    Kleedkamers blijven gesloten.

Veiligheid en hygiëne sporters


1.    Iedere sporter ( fitness) krijgt een eigen flacon desinfecterende gel mee die hij kan gebruiken voor de reiniging van de apparatuur voor en na gebruik.
2.    In het centrum is visueel aangegeven waar iemand mag sporten, zowel in de fitnesszaal als in de groepsleszalen, om de door het RIVM geldende afstand (1,5 meter) te bewaren;
3.    Voorafgaand aan of bij binnenkomst in het centrum werken sporters mee aan de triage ( bij het reserveren van de activiteit worden deze vragen via de app gesteld)
4.    Deuren blijven open staan om het aantal contactpunten te verminderen. 
5.    Prullenbakken mogen alleen worden gebruikt voor gebruikte desinfectiedoekjes, eigen afval neemt de sporter mee naar huis. 
6.    Sporters zijn verplicht een eigen handdoek mee te nemen.
7.    Bij binnenkomst in het centrum dienen sporters verplicht gebruik te maken van desinfecterende gel/zeep. 
8.    Volg de looproutes en blijf in de scheidingsvakken
9.    Er staat desinfecterende gel naast iedere kraan en deur
10.    Blijf thuis als je ziek bent of in de afgelopen 72 uur ziek bent geweest.
11.    Volg aanwijzingen van personeel in het centrum of de trainer op. 
12.    Houdt u aan de regels over de aankomst en het vertrek in de omgeving van het fitnesscentrum of de training
13.    Vermijd fysiek contact met anderen in het centrum of bij de training aanwezige sporters.
14.    Neem alle meegebrachte zaken (flesjes, etc.) weer mee naar huis. 
15.    Volg de algemene richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het minimaliseren van de verspreiding van de infectie.  


Fitness

Fitnessen kunnen we weer in onze fitnesszaal doen. Alle apparatuur staat op 1,5 meter en wij zorgen voor voldoende ventilatie om aan de eisen vanuit het RIVM te voldoen. De fitnessruimte is uitgebreid met een gedeelte in de squashhal. Hier staan de materialen voor de functionele oefeningen. Houd hierbij altijd rekening met de 1,5 meter maatregel. 
Wanneer je komt sporten krijg je een eigen flacon desinfectie mee. Gebruik deze voor en na gebruik om het apparaat schoon te maken. Het sporten werkt op reservering (75 minuten) via onze app. Tussen iedere ronde is er 15 minuten wissel tijd zodat sporters elkaar niet kruizen. ’s Middags is er een blok voor uitgebreide schoonmaak waardoor het niet mogelijk is om dan te sporten. Zie de tijdsblokken in onze app.

Wijze van fitnessen bij Sport Kerschoten
1.    Er kan 1 persoon trainen op een kracht- of cardioapparaat waarbij de afstand van 1,5 meter ten opzichte van een andere sporter en/of instructeur gewaarborgd is. 
2.    Hierbij is er een uitwijkmogelijkheid naar een squashgang om daar ook te trainen ( matten voor de grondoefeningen + functionele oefeningen)
3.    In de squashgang/ squashbaan 5 vinden voornamelijk de personal trainingen plaats
4.    Vooraf via de app fitnesstraining reserveren per tijdsvak. Aantal plekken wat beschikbaar is zijn 20 per tijdsvak (75 min)

Groepslessen

De groepslessen worden op dit moment op het grasveld en op de groenstrook aan de Edisonlaan. We hebben veel geluk gehad met het weer waardoor veel lessen door zijn gegaan en we krijgen veel positieve reacties, top!
Het groepslesrooster is per 1 juli verder uitgebreid met lessen voor zowel binnen als buiten. Voor het volgen van de groepsles dien je te reserveren via de app. Onze groepsleszalen voldoen aan de eisen vanuit het RIVM omtrent ventilatie en de 1,5 meter maatregel. Zo is er geen recirculatie en worden de zalen goed geventileerd. Ook zijn er vakken gemaakt waar 1 persoon kan trainen om zo de 1,5 meter te kunnen waarborgen.
De lessen die buiten worden gegeven hebben een uitwijkmogelijkheid naar binnen bij slecht weer. Omdat we binnen beperkt aantal plekken hebben is de capaciteit van de lessen aangepast naar de capaciteit die we binnen kwijt kunnen.  Het kan daarom betekenen dat lessen eerder vol zitten.
Wij hopen natuurlijk op mooi weer en dat we lekker buiten kunnen blijven sporten, maar het kan dan betekenen dat we moeten uitwijken naar binnen. Als een les buiten staat ingepland en hij staat al vol gepland dan kun je je ook aanmelden voor de wachtlijst. Is het mooi weer en blijven we buiten dan kunnen leden op de wachtlijst gewoon meedoen met de buiten les. Is het slecht weer en wijken we uit naar binnen dan hebben we beperkte plekken en kunnen leden op de wachtlijst niet mee doen. Dit geld alleen voor de outdoor lessen, binnen lessen hebben een maximum. Daarnaast geld de wachtlijst niet voor de spinning lessen, alle fietsen worden al gebruikt in de reserveringsfase en de spinning blijven we ook buiten geven. De body attack en de bootcamp blijven ook buiten en hebben geen uitwijkmogelijkheid naar binnen. Voor deze lessen geld er geen maximum aantal deelnemers, zolang je maar 1,5 meter afstand bewaard op een ander. Reserveren blijft wel verplicht.

Hernieuwede kennismaking

Wellicht zie je er tegenop om weer aan de slag te gaan, heb je vragen over hoe wij precies aan het werk gaan of heb je nog angst om binnen te sporten. Daarom heb je nu de mogelijkheid om met een coach 1 op 1 af te spreken. Onder het genot van een kopje koffie in onze nieuw sportbar vertellen we je welke maatregelen we hebben genomen om veilig en verantwoord te kunnen sporten, maken we je wegwijs in ons nieuwe centrum en leggen we de werkwijze uit omtrent o.a. reserveren en routenering. Klik hier om een afspraak te maken

 

 

Reserveren van een fitness moment of groepsles?


•    Wil je via de app een les reserveren? Klik dan op deze link  voor de uitleg.
•    Wil je via de website een les reserveren? Klik dan op deze link  voor de uitleg.
•    Wil je een tennisbaan reserveren? Mail dan naar info@sportkerschoten.nl 

Nieuws

 • Heropening 1 juil

  Hoera, vanaf 1 juli kunnen we weer binnen sporten! Vanaf 1 jull heb je wee...

  Lees meer
 • Update weersverwachting 5 juni

  Tussen 09:00 en 10:00 is er regen voorspeld. De body pump en de sport cycle...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Sporten Kerschoten app

  Reserveren

  hoe doe je dat?

  Lees meer
 • Groepsles on-demand

  Groepsles on-demand

  Volg je favoriet les nu on-demand!

  Lees meer
 • Brasserie Vrijdag

  Brasserie Vrijdag

  Bestel nu je eten bij Brasserie Vrijdag

  Lees meer
 • Tennis & Squash

  Tennis & Squash

  Leef je uit op één van de indoorbanen of op één van de verlichte gravelbanen buiten

  Lees meer
 • Individueel fitness

  Fit & Slank

  Word Fit & Slank met de persoonlijke begeleiding en trainingsschema's op maat

  Lees meer
 • Groepsfitness

  Groepsfitness

  Blijf fit en krijg extra energie met de ruim 50 groepslessen per week, incl. begeleiding

  Lees meer