• coronaproof

heropening 19 mei

YES WE GAAN WEER OPEN!

Maandag hebben we bericht gekregen dat de heropening van ons sportcentrum definitief is. Vanaf woensdag 19 mei zijn er weer meer mogelijkheden om te komen sporten! Vanuit de overheid is het toegestaan om binnen met maximaal 30 personen individueel te sporten per aparte ruimte. Groepslessen zijn binnen nog niet toegestaan en worden buiten gegeven. Wij hebben er enorm veel zin in en tellen de dagen af totdat we jullie weer kunnen begroeten!

Fitness

Tijdens de lockdown hebben we niet stil gezeten! We hebben muren doorbroken en een nieuwe balie geplaatst voor een opener karakter van onze fitnesszaal. Hierdoor ontstaat er meer eenheid tussen de fitnessruimte en onze sportbar. Wij blijven het belangrijk vinden dat iedereen veilig en verantwoord sport en we helpen je graag bij het behalen van je doelstellingen. De begeleiding en het maken van afspraken met een trainer voor bijvoorbeeld een meting, nieuw/updaten van je schema kan in de ochtend tussen 08:00 – 11:00 en in de avond tussen 19:00 -22:00 uur. Overdag kun je zelfstandig sporten en is er altijd een medewerker van Sport Kerschoten aanwezig. Je kunt je via de app weer inschrijven per tijdsblok en er zijn 20 plekken beschikbaar.

Registratie
Leden die komen fitnessen dienen zich bij binnenkomst te registreren. Dit kan doormiddel van de nieuwe tegel op je app (QR-Code Check-in). Wanneer je hier op drukt verschijnt er een QR code en kun je deze voor de lezer houden.

Nb. Het is belangrijk dat we dit met z’n allen goed oppakken, dit is namelijk de route naar het vrij sporten zonder vooraf een tijdsblok te reserveren. Wanneer iedereen die wil komen fitnessen vooraf incheckt kunnen we wellicht op den duur het reserveren per tijdsblok afschaffen doordat we via de incheck functie het maximum aantal aanwezige personen kunnen waarborgen.

Groepslessen

Het nog niet toegestaan om binnen groepslessen te volgen, gelukkig zijn er buiten wel meer opties! Wij hebben daarom ons outdoor groepslesrooster flink uitgebreid en bieden nu meer dan 25 lessen per week aan! De locaties van de lessen zijn op dezelfde plek als vorig jaar. Dus het spinnen kun je volgen aan de zijkant van ons pand aan de zijde van de Edisonlaan, hier is plek voor 23 fietsen. De overige groepslessen geven we op het grasveld achter de tennisbanen. De body pump materialen en steps kun je binnen ( bij de squash) ophalen. Het doorgaan van de groepslessen is weersafhankelijk. We zijn blij dat we weer groepslessen kunnen aanbieden maar we zijn ook zuinig op onze materialen. De fietsen en pump setjes kunnen best wat zweetvocht weerstaan maar zijn niet gemaakt voor langdurige blootstelling van regen. Voorafgaand aan de les moeten we op basis van de info op bijvoorbeeld buienrader.nl een afweging maken om de les door te laten gaan. Soms zal dit de juiste beslissing zijn maar soms zullen we ook achteraf tegen elkaar zeggen dat de les best door had kunnen gaan. We vragen jullie begrip hiervoor.

We starten op dit moment met het rooster wat je nu online in de app terug kunt vinden. Dit betekend dat we voorlopig nog geen yoga aanbieden. In overleg met onze instructeurs zijn we tot de conclusie gekomen dat het weer er op dit moment niet naar is om een yoga les buiten te volgen. Daarnaast stoppen we, voorlopig, met onze sh’bam lessen. De coronacrisis heeft ook bij Sport Kerschoten zijn sporen na gelaten waarbij we keuzes hebben moeten maken om te besparen op diverse zaken, waaronder licenties. We kiezen er in dit geval niet voor om tijdelijk freestyle dance lessen aan te bieden wat we in oktober/november 2020 wel deden. Met Marian houden we de lijntjes kort en wellicht dat we in de toekomst de les we weer op het rooster toevoegen.

Tennis & Squash

De indoor banen voor tennis en squash is ook weer geopend vanaf woensdag. Het reserveren van banen kan aan de sportbar of via 055-5785084. Er zijn wel weer enkele regels aan het spelen verbonden. Zo is het bij squash alleen toegestaan om te spelen met een vaste partner waarbij de 1,5m afstand wordt gewaarborgd. Volwassenen tennissers mogen dubbelen in vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en medespeler. Reserveren van zowel indoor al outdoor banen kan bij de sportbar en via 055-5785084


Horeca & kleedkamers
Vanaf woensdag is onze horeca buiten ook weer geopend. Van 09:00 tot 20:00 uur kun je op het terras bij ons terecht voor de heerlijkste smoothies, koffie en eiwitshakes. Onze binnen sportbar mag nog niet open maar onder de tent en op het middenterrein tussen de tennisbanen is het ook goed vertoeven.
De kleedkamers zijn gesloten, kom daarom in sportkleding naar het sportcentrum toe. Wissel binnen dan van schoeisel zodat je met schone schoenen gaat fitnessen. De bankjes en kluisjes staan in de gang. Gebruik een mondkapje wanneer je binnenkomt en weer weg gaat, tijdens het fitnessen is een mondkapje niet nodig.

 

Nieuws

 • Schrijf je nu in

  Maak gebruik van onze actie en sport direct!

  Lees meer
 • Check ons groepslesrooster

  Geef je direct op voor een proefles

  Lees meer
Meer nieuws
 • ACTIE 2023

  ACTIE 2023

  Schrijf je direct in

  Lees meer
 • Groepslessen

  Groepslessen

  Volg je favoriete groepslessen in 1 van onze 3 groepsleszalen

  Lees meer
 • Tennis & Squash

  Tennis & Squash

  Leef je uit op één van de indoorbanen of op één van de verlichte gravelbanen buiten

  Lees meer