• coronaproof

update 14 oktober 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van gisteren hierbij een update over het sporten bij Sport Kerschoten.

Fitness & Groepslessen
De overheid ziet fitness en groepslessen als een individuele activiteit. Oftewel: een groepsles bestaat uit 30 individuen en niet uit een team van 30 mensen.

Hierdoor kunnen wij de groepslessen en het fitnessen blijven aanbieden zoals we dit nu ook doen!  Er geldt een maximum van 30 personen per ruimte op 1,5 meter afstand. Wij blijven ruim onder dit maximum in al onze ruimtes.

De overheid heeft de maatregelen anders geformuleerd als afgelopen week, dit wisselt nogal, zo heeft er op de site van de rijksoverheid in een paar dagen al meerdere versies van de maatregelen gestaan.  Zoals het nu geformuleerd wordt is dat binnensporten mag in groepen van max 4 personen met 1,5 meter afstand tussen elkaar (zone). Er mogen meer groepen/zones in een zaal tot een max van 30 pers. Zones moeten duidelijk afgebakend zijn en mogen elkaar niet mengen. Om te voldoen aan deze vorm zijn de zalen verdeeld in verschillende zones (1-4) met daarin de sportvakken/spinningfiets waar je kunt sporten. De bedoeling is dat sporters zich gaan verdelen over de zones. Dus wie als eerste binnenkomt neemt plaats in zone 1, wanneer deze vol is volgt zone 2 tot aan zone 4. Wanneer de les afgelopen is verlaat zone 4 als eerste de zaal gevolgd door zone 3, 2 en tot slot zone 1. Hierdoor houden wij ten alle tijden 1,5 meter afstand van elkaar en kun je heel systematisch aan het werk.  Betekend dus dat je eenmaal in je vak zit, deze ook niet meer kunt verlaten. Ga dus voor aanvang de les nog naar het toilet en vergeet niet je handdoek en bidon mee te nemen.

voorbeeld in de praktijk bij een Pumples:

persoon 1 gaat pumpen, pakt materiaal en loopt naar een vak in zone 1, persoon 2 pakt materiaal en loopt naar een vak in zone 1 etc. Wanneer zone 1 vol is, wordt zone 2 op dezelfde manier gevuld. Na afloop van de les, ruimt eerst zone 4 zijn spullen op en verlaat de les, gevolgd door zone 3, 2 en tot slot 1. hetzelfde principe geldt dus ook voor zaal 1 en de spinning zaal

Kom alleen sporten wanneer je geen klachten hebt, meld je aan via de app en houdt 1,5 meter afstand van elkaar. 

Tennis 
De competities voor het tennissen zijn stopgezet , vrij sporten en tennislessen kunnen wel doorgaan. Dubbelen bij tennis kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering. 

Squash
Het blijft voor volwassenen mogelijk om met twee squashers op één baan te spelen, echter alleen in trainingsvormen waarbij de 1,5 meter wordt gehandhaafd. De verantwoordelijkheid hierin ligt bij de squasher(s) zelf. Zie onderstaande video waarbij het mogelijk is om de 1,5e meter te handhaven, 

Horeca en kleedkamers
De horeca blijft gesloten en de kleedkamers en douches zijn ook buiten gebruik. Kom dus in sportkleding naar het centrum en wissel in het centrum naar het juiste schoeisel.

Mondkapjes
Vanuit de overheid is het dringende advies om in de openbare ruimtes een mondkapje te dragen. Wij adviseren daarom ook bij binnenkomst tot aan je sportplek en vise versa een mondkapje te dragen.

De gedeeltelijke lockdown is aangekondigd voor vier weken. Daar slaan we ons samen doorheen. We danken je voor je geduld en je begrip

 

Nieuws

 • Schrijf je nu in

  Maak gebruik van onze actie en sport direct!

  Lees meer
 • Check ons groepslesrooster

  Geef je direct op voor een proefles

  Lees meer
Meer nieuws
 • ACTIE 2023

  ACTIE 2023

  Schrijf je direct in

  Lees meer
 • Groepslessen

  Groepslessen

  Volg je favoriete groepslessen in 1 van onze 3 groepsleszalen

  Lees meer
 • Tennis & Squash

  Tennis & Squash

  Leef je uit op één van de indoorbanen of op één van de verlichte gravelbanen buiten

  Lees meer