• coronaproof

Update 25-1-22

HOERA ONS SPORTCENTRUM IS WEER GEOPEND!

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 25 januari enkele maatregelen om ons centrum te kunnen bezoeken.
De volgende maatregelen van toepassing:

 • Voor het sporten is er geen tijdsrestrictie. Dit betekend dat de fitness geopend is van 08:00 - 22:00 en dat er ook 's avonds weer groepslessen worden gegeven.
 • Houd 1,5m afstand van elkaar in de gang, kleedkamer, sportkantine en sportruimtes.
 • Alle bezoekers van 18 jaar en ouder dienen het bezit te zijn van een geldig corona toegangsbewijs (CTB-check). Dit geldt dus voor fitness, groepslessen tennis en squash. Maar ook voor kleedkamers en toiletten. Wanneer je gebruik maakt van onze horeca is een CTB bewijs vanaf 13 jaar verplicht.

De CTB-check geldt voor iedereen behalve voor mensen in functie, zoals medewerkers, leveranciers, derden die onderhoud komen plegen etc. Ouders die hun kinderen halen/brengen vallen niet onder deze uitzondering.
De verplichting van de CTB-check geldt alleen voor sportbeoefening. Voor andere functies, zoals de fysiotherapeut, diëtiste, sportmasseur etc. geldt dit niet, behalve als de behandeling plaatsvindt in een sportruimte.
Wanneer je dee club binnenkomt word je gecontroleerd op de QR-code. Daarnaast is het verplicht om een mondkapje te dragen bij binnenkomst tot aan je sportplek en viceversa.
Naar aanleiding van bovenstaande maatregelen hebben we meerdere vragen gekregen, bijvoorbeeld of het mogelijk is om mensen die gevaccineerd zijn slechts 1 keer te controleren, ze te vragen of ze gevaccineerd zijn en dan vast te leggen dat ze gevaccineerd zijn, zodat ze niet elke keer hun QR-code hoeven te laten zien. Juridisch ligt dit ingewikkeld, omdat je iemand niet mag vragen naar vaccinatie en bij het controleren van de QR-code dat ook niet ziet. Het zou bijvoorbeeld ook een test resultaat kunnen zijn die 24-uur geldig is. Wij mogen gezondheidsgegevens niet vastleggen in ons systeem vanuit AVG-perspectief.
Ook is er een discussie ontstaan over mensen die met een medische reden niet gevaccineerd kunnen worden. Terwijl het sporten voor hen juist van cruciaal belang is. We begrijpen dat de overheid bezig is met een manier, waarop voor deze groep een QR-code aangemaakt kan worden, zodat ze behandeld kunnen worden als gevaccineerde. Dit houden wij uiteraard nauw in de gaten.

=Fitness=
het is niet verplicht om te reserveren, we hebben voldoende ruimte en plek om afstand van elkaar te houden. Wel vragen we je om naast de CTB check ook bij de pc op de fitnessbalie in te checken via de check-in code in de Sport Kerschoten app! Daarnaast is de verplichting om schoon te maken omgezet naar een advies. Vind je het fijn om materialen voor- en natijd schoon te maken kan dat nog steeds.

=Groepslessen=
De 1,5m maatregel is weer van toepassing, wij adviseren daarom dringend om voldoende afstand te houden. Om dit te waarborgen hanteren wij een maximum aantal leden die deel kunnen nemen aan de les. Het reserveren van de groepslessen kan via onze app. De sportvakken in de achterste zaal (zaal 2) komen te vervallen. Enkele vakken kwamen praktisch niet lekker uit bij sommige lessen. In deze zaal is het je eigen verantwoordelijkheid om voldoende afstand te houden. Hier houden we aan de voorkant ook rekening mee met het aantal mensen dat mee kan doen tijdens de les. In de voorste zaal blijven de vakken gelden voor de yoga, balance en pilates lessen. Voor overige lessen die in deze zaal gegeven worden ( bijvoorbeeld de steps & attack) ben je niet meer gebonden aan je vak maar is voldoende afstand houden de regel. Ook hier houden we rekening met een maximaal aantal leden per les.

=Horeca=
De horeca is geopend van 08:00 - 22:00 uur, daarna kun je gebruik maken van onze to-go service.
In het sportcafe heb je een vaste zitplek, bij verplaatsing is een mondkapje verplicht maar op je eigen plek mag deze af.
Maak je gebruik van de horeca dan dien je in het bezit te zijn van een geldig CTB bewijs vanaf 13 jaar.

 

Nieuws

 • Zomervakantie 2022

  De zomervakantie staat weer voor de deur waardoor we in deze periode enkele w...

  Lees meer
 • Update 25-1-22

  HOERA ONS SPORTCENTRUM IS WEER GEOPEND! Naar aanleiding van de persconfere...

  Lees meer
Meer nieuws
 • ACTIE 2022

  ACTIE 2022

  Kom jij ook sporten bij Sport Kerschoten?

  Lees meer
 • Groepslessen

  Groepslessen

  Volg je favoriete groepslessen in 1 van onze 3 groepsleszalen

  Lees meer
 • Sporten Kerschoten app

  Sport Kerschoten app

  Hoe werkt de app?

  Lees meer